1&Anders / ABDelfzijl

Administratiekantoor en Belastingdadviesbureau in Delfzijl
Bel: 0596-630014
Stuur een bericht naar 1&Anders / ABDelfzijl

1&Anders / ABDelfzijl

Noordersingel 28
9934AL Delfzijl
Telefoonnummer:
Vandaag open
Toon week

Zonnepanelen

Btw terugvragen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen

 Klik hier om direct het "Machtigingsformulier zonnepanelen" te downloaden of volg de aanklikbare regels onder de hierna volgende toelichting.

Als u als particulier zonnepanelen laat plaatsen op uw woning, mag vanaf juni 2013 de btw op de aankoop en installatie van die zonnepanelen worden teruggevraagd van de Belastingdienst. U kunt dus 21% van de aanschafprijs terugkrijgen.

Als u namelijk zonnepanelen hebt, en stroom levert aan het net, wordt u door de Belastingdienst gezien als ondernemer voor de omzetbelasting. Dit betekent dat u de betaalde btw over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen kunt terugvragen.

U kunt er voor kiezen om niets te doen, bijvoorbeeld omdat u het hele proces van het aanvragen van een btw-nummer, het verzoek de kleine ondernemingsregeling toe te laten passen en het indienen van een verzoek om vrijgesteld te worden van uw aangifteplicht voor de omzetbelasting niet ziet zitten... Dit is toegestaan. Echter, u ontvangt de 21% btw die u hebt betaald over het aankoopbedrag dan niet terug.

Wilt u wel de betaalde btw terug, maar hebt u geen zin in de hele rompslomp er omheen?

Maak dan eenvoudig gebruik van de services van Administratiekantoor & Belastingadviesbureau Delfzijl. Voor een bedrag van slechts € 121 (inclusief btw), regelt ABDelfzijl voor u het hele proces vanaf het aanvragen van een btw-nummer tot de ontheffing van uw verdere aangifteplicht voor de omzetbelasting.

 Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het formulier dat hieronder staat te downloaden, in te vullen op uw computer of uit te printen en deze per e-mail, fax of post toe te zenden aan ABDelfzijl.

Wij hebben dan al uw benodigde gegevens om u als ondernemer bij de Belastingdienst aan te melden, de btw terug te vragen en ontheffing aan te vragen voor uw verdere aangifteplicht voor de omzetbelasting.

Inbegrepen bij onze service is het indienen van uw eerste en de eventuele daar op volgende omzetbelastingaangifte(n) tot aan de datum dat u bent ontheven van uw verplichtingen voor deze aangifte.

De ontheffing gaat normaal gesproken in op 1 januari van het eerstvolgende jaar.

En als we dan toch eenmaal bezig zijn om de door u betaalde btw op uw zonnepanelen voor u terug te vragen, dan vragen wij ook direct de btw terug die u voor onze dienst betaalt à € 21Onze service kost u daardoor uiteindelijk slechts € 100.

Wilt u geen omkijken hebben naar het terugvragen van de btw en alles wat daar verder bij komt kijken? Maak dan gebruik van onze service.

  

Het invulformulier downloadt u door te klikken op deze link.

Het formulier wordt het beste weergegeven op een lokaal geïnstalleerde versie van Microsoft Office Word 2016 op uw computer of via de (gratis) online versie van Microsoft Office 365. Er zijn echter alternatieve Office-applicaties waarmee het formulier ook probleemloos zou moeten kunnen worden geopend, ingevuld en afgedrukt.

Als u het formulier hebt ingevuld, kunt u het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs en (een) kopie(ën) van uw aankoop en de installatie van uw zonnepanelen e-mailen naar abdelfzijl@1-anders.nl

Zendt u het liever via de post? Dan kunt u het formulier downloaden om deze vervolgens uit te printen en per post, tezamen met de bijlagen, toe te zenden aan: ABDelfzijl, Noordersingel 28 te 9934 AL Delfzijl.

Toezending via de fax is ook mogelijk, gebruikt u daarvoor ons faxnummer: 0596 630073.

In het geval dat u het liever persoonlijk langs komt brengen, dan verwelkomen wij u, van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 uur tot 12:00 uur en van 13:15 uur tot 17:00 uur, graag bij ons op kantoor aan de Noordersingel 28 te Delfzijl.

Voor het maken van kopieën van uw aankoopbewijs en/of identiteitsbewijs kunt u kosteloos gebruik maken van de voorzieningen bij ons op kantoor.

Hebt u nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Telefonisch bereikt u ons via 0596 630014.

Lukt het downloaden niet of vult u het formulier liever handmatig in? Stuur ons dan gerust een e-mail of bel ons. Op verzoek zenden wij u dan per post of e-mail een exemplaar toe. E-mails kunt u zenden aan abdelfzijl@1-anders.nl en telefonisch kunt u ons bereiken op 0596 630014.